Wat we doen

 • We ondersteunen ontwerpers, makers en kunstenaars die op zoek zijn naar speciaal licht. Dat kan gaan om een speciale vorm, een speciaal materiaal of een speciale kleur. Vooral voor grote ruimtes biedt dynamisch licht een meerwaarde.
 • De lichtmakers studio experimenteert met diverse materialen. Zo is er een reeks lichtobjecten in ontwikkeling waar we telkens zoeken naar een ideale combinatie van kleur met wit licht. Het is de aanzet voor een eigen collectie.

 • We ontwikkelen ook kits om zelf je verlichtingssysteem mee te ontwerpen en te bouwen.
 • We bieden workshops aan voor alle geïnteresseerden en een masterclass led-techniek voor lichtontwerpers en interieurarchitecten.
 • We ontwikkelen een eigen technologie: www.lightlines.be

De juiste kleurweergave voor artistieke ambachten en kunstenaars

 • Design Lichtmakers
 • Klok Lichtmakers
 • Lamp Lichtmakers
 • Lamp veer Lichtmakers
 • Veer light Lichtmakers
 • Mushroom Lichtmakers

Elke lamp heeft een specifieke lichttemperatuur-curve, uitgedrukt in graden Kelvin. De waarde die je afleest op de lamp kan je niet veranderen, ook niet door ze te dimmen. Waarom is het soms nodig om die waarde aan te passen? Wie professioneel of artistiek met kleur bezig is weet dat de K-waarde van de lichtbron een grote invloed heeft op het waarnemen van kleuren. Hoe maken wij die K-waarde instelbaar?

We gebruiken in dit geval digitaal aanstuurbare ledstrips. ze bestaan uit meerdere lichtpixels met uiteenlopende K-waarde. Daardoor kunnen we de K-waarde traploos instellen van 6000 tot 2700 K. Zo kan u de beste waarde kiezen voor uw kleurgevoelig object (schilderij, glasraam, beeldhouwwerk).

Waar vind je de lichtexperimenten en de collectie van lichtmakers studio?

Met onze collectie pogen we vorm, licht en kleur op een natuurlijke manier samen te brengen met speciale aandacht voor een sfeervolle kleurpalet of canvas. De collectie wordt voortdurend uitgebreid. Zie www.instagram.com/lichtmakers

FAQ

Wat kunnen wij voor u doen?

U bent interieurontwerper?

Wij helpen u om licht te integreren op een slimme manier. Met de LightLines tools en modules geven we een extra element aan uw lichtplan, zonder high-tech hoofdpijn.

U bent doe-het-zelver?

Wij hebben slimme lichtkits en op maat gemaakte modules die je interieur doen stralen.

U werkt in de woonzorg?

Licht en gezondheid horen samen. Met vragen over de mogelijkheden met licht in ruimtes met weinig daglicht adviseren wij u graag (zie verder ‘licht en het circadiaans rythme).

U bent lichttechnieker?

Maak kennis met onze LightLines module en maak je licht slim zonder gebruik van domotica, Hue lampjes en dergelijke.

U bent artistiek ontwerper?

De techniek is schaalbaar. Je kan dus een lichtpatroon bedenken voor je leefruimte en die gaan toepassen op een stadsplein of een (boeken)toren. Wij staan dan ook open om unieke of artistieke projecten (ook op grotere schaal) te ontwerpen.

U hebt een onderzoekende geest?

Als het over licht gaat valt er nog zoveel meer te ontdekken. We zoeken bijvoorbeeld naar een intuïtieve manier om tijd weer te geven, patronen die je niet ‘leest’ maar wel ziet.
We zoeken ook technieken om de beweging van bijvoorbeeld een wolkenhemel binnen te brengen, of de dynamiek van daglicht te bewaren zoals een zonnestraal die door je huiskamer schuift.

Lichtmakers, Makers van Levend licht

SONGLINES BV - LIGHTLINES
Schipperskaai 27/Meulestedekaai 1
Gent - Belgium

Contact: Mail me
Tel.: +32 487 68 22 15
© 2022/update 2024

Webdesign: www.webdesign-prepress.com - Beelden: Jacob D’hollander en Unsplash